31/10/13

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟ


Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ ΧΤΥΠΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ





Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των πολυτέκνων οικογενειών και ιδιαίτερα του ζεύγους Γεωργίου και Μαρίας Ευθυμίου που αριθμεί 128 μέλη, στην Τοπ. Κοιν. Κυπάρισσου του Δήμου Αγρινίου (http://sillogoskiparissou.wix.com/kiparissos )  
σε μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού. Στο χωριό διαμένουν 52 οικογένειες, από τις οποίες 30 είναι πολύτεκνες με 173 παιδιά.

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Αγρινίου και περιχώρων , η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) και η << ΑΠΟΣΤΟΛΗ>> της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών αποτέλεσαν τους παράγοντες για να διεξαχθεί με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα η τελετή της βραβεύσεως των πολυτέκνων οικογενειών στο χωριό της Κυπαρίσσου.





Αισθητή έγινε σε όλους μας η απουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερόνυμου ο οποίος είχε προσκληθεί από τους διοργανωτές της εκδήλωσης και αρχικά απεδέχθη την πρόταση όμως η επίσκεψή του στην Κυπάρισσο αναβλήθηκε λόγω της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Αθήνα.

Παρόλα αυτά, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών και πάνω από 700 άτομα παραβρέθηκαν στην τελετή.
 Οι σεβαστοί Μητροπολίτες και Ιερείς φτάνοντας στο χωριό πραγματοποίησαν δοξολογία στον Ι.Ν. της Αγ. Παρασκευής και μετά κατευθύνθηκαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για την περίσταση στην πλατεία του χωριού.








Το πρόγραμμα άνοιξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και περιχώρων κ.  Δημήτριος Ντάουλας ο οποίος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους ,τόνισε στην ομιλία του  το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα λέγοντας χαρακτηριστικά :"Είμαστε εδώ να παλέψουμε ώστε να  μην οδηγηθεί η Ελλάδα στο νεκροταφείο",στην συνέχεια έδωσε τον λόγο στους  Μητροπολίτες Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.





κ. Δημήτρης Ντάουλας, Πρόεδρος Συλλόγου Πολυτεκνων Αγρινίου
 και περιχώρων
  
Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος



Μητροπολίτης Αιτολίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς

Τον Αρχιεπίσκοπο εκπροσώπησε ο  Μητροπολίτης Ναυπάκτου  κ. Ιερόθεος, παρουσία και του Μητροπολίτη Αιτωλοκαρνανίας κ. Κοσμά. Ο κ. Ιερόθεος, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Εκκλησία στις οικογένειες πολύτεκνων αλλά και στη στήριξη που προσφέρει διαχρονικά λέγοντας: «Στην σημερινή εκδήλωση τιμώνται οι γονείς που γεννούν παιδιά, αλλά και τα ίδια τα παιδιά τα οποία προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες και είναι η ελπίδα του Έθνους, της κοινωνίας και της Εκκλησία». Παρουσίασε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας επισημαίνοντας ότι: «και πέρυσι, όπως και κάθε χρόνο, η Εκκλησία της Ελλάδος κατηνάλωσε το ποσό των 106 εκατ. Ευρώ για τα Ιδρύματα και την φιλανθρωπία»Ακολούθησε καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Κυπαρίσσου κ. Παναγιώτη Σπυρόπουλο, από τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό, από τον Γενικό Διευθυντή κ. Κων/νο Δήμτσα του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθήνων <<ΑΠΟΣΤΟΛΗ>> ,  Ο κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης που προσφέρει η «Αποστολή» στους πολύτεκνους λέγοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν διατεθεί, μόνο την Αθήνα, 13.832  δέματα τροφίμων στις οικογένειες τους. «Η Κυπάρισσος, πρόσθεσε, αποτελεί πρότυπο για τον θεσμό της οικογένειας. Βρισκόμαστε εδώ, να ενισχύσουμε τις ανάγκες σας, να γίνουμε και εμείς μέλη της δικής σας οικογένειας να γίνουμε κοινωνοί της χαράς και της δημιουργικής πορείας που χαράξατε. Για τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» ,κατέληξε,  η στήριξη των πολύτεκνων είναι οξυγόνο για την Ελλάδα που αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα».Ακολούθησε  η ομιλία από τον  Πρόεδρο της Α.Σ.Π.Ε., κ. Βασίλειο Θεοτοκάτο, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης  στα προβλήματα των πολυτέκνων και στην εγκατάλειψη  τους από το Κράτος. «Στη δίνη της οικονομικής κρίσης, υπογράμμισε, μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες».

Στη συνέχεια μίλησε  ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Β. Αντωνόπουλος, ενω σύντομη ομιλία εκτός πρωτοκόλλου υπήρξε  από τον ιατρό γυναικολόγο κ. Παπασπύρου και πρώην διευθυντή της γυναικολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αγρινίου ο οποίος στην πολυετή καριέρα του δεν πραγματοποίησε ποτέ καμία έκτρωση.



Πρόεδρος της Τοπ. Κοινότητας Κυπαρίσσου κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος



Δήμαρχος κ. Παύλος Μοσχολιός


Γενικός Διευθυντής του φιλανθρωπικού Οργανισμού <<ΑΠΟΣΤΟΛΗ>> κ. Κων/νος Δήμτσας




Πρόεδρος ΑΣΠΕ κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος



Αντιπεριφεριάρχης κ. Βασ. Αντωνόπουλος



Ιατρός γυναικολόγος κ. Παπασπύρου



Απονομή τιμητικών πλακετών έγινε από τον μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου στο ζεύγος Ευθυμίου, στις πολύτεκνες οικογένειες της Τοπ. Κοιν. Κυπαρίσσου στον κ. Σπυρόπουλο απο τον πρόεδρο της ΑΣΠΕ κ. Θεοτοκάτο και προς τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο απο τον κ. Δ. Ντάουλα την οποία παρέλαβε ο μητροπολίτης  κ. Ιερόθεος


Βράβευση του ζεύγους Ευθυμίου 


Βράβευση των πολύτεκνων οικογενειών της Κυπαρίσσου

Τιμητική πλακέτα προς τον Αρχιεπίσκοπο

Πρόεδρος Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κυπαρίσσου κ. Σωτηροπούλου Χριστίνα

Η βράβευση έκλεισε με τον χαιρετησμό της Προέδρου του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κυπαρίσσου κ. Σωτηροπούλου Χριστίνα η οποία μαζί με τον Αντιπρόεδρο του Συλλογου κ. Ι. Στυλιαρά και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Κυπαρίσσου κ. Π.Σπυρόπουλο Αναμνηστικούς χειροποίητους πίνακες που απεικονίζουν τον ιερό ναό της Αγ. Παρασκευής της Κυπαρίσσου στον Πρόεδρο του Συλ. Πολυτέκνων Αγρινίου, στον Πρόεδρο της ΑΣΠΕ και στον Διευθυντή της <<ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ>>








Τα μέλη της οικογένειας Ευθυμίου

Ο πρόεδρος της Τ. Κ. Κυπαρίσσου κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Αγρινίου κ Παύλο Μοσχολιό για την οικονομική στήριξη της εκδήλωσης, την Πρόεδρο της Πολιτιστικής Επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου κ. Ευαγγελία Κραβαρήτη για την χορηγία των καθισμάτων, τον Αντιδήμαρχο κ Βλάση Σφυρή και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την ηλεκτροδότηση της πλατείας, μια σημαντική προσφορά στο χωριό μας και τον κ. Παναγιώτη Αυγέρη για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης. Τέλος ευχαριστεί όλους τους κατοίκους του χωριού και ιδιαίτερα τις γυναίκες καθώς και τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Κυπαρίσσου που βοήθησαν με κάθε τρόπο για την διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Επίσης ευχαριστούμε θερμά τον Σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου και περιχώρων, την Ανωτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος, τον μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ. Ιερόθεο, τον μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, τον Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παύλο Μοσχολιό, τους Αντιδημάρχους κ. Βλ. Σφυρή, κ. Ε. Τσούκαλο και κ.Ράπτη, τον Αντιπεριφεριάρχη κ. Β. Αντωνόπουλο, την Αξιωματική Αντιπολίτευση Αγρινίου κ. Ν. Καζαντζή, τον Πρόεδρο τριτέκνων Ν. Αιτωλ/νίας κ. Γαλανόπουλο, τον Πρόεδρο Συνταξιούχων Δημ. Υπαλ. κ. Κουκόπουλο, τον Δημοτικο Σύμβουλο κ. Χ. Κορδολαίμη, τον Διοικητή της πυροσβεστικής Αγρινίου κ. Χριστόφορο Μπόκα, τον Πρόεδρο της Ένωσης των Απόστρατων Αξιωματικών Ν. Αιτωλ/νιας Αντισυνταγματάρχη ΕΑ κ. Τσακίρη Ηλία, Αστυνομικό Διευθυντή ΕΑ Συνδέσμου Απόστρατων Σωμάτων Ασφαλείας κ. Δ. Τσούνη, τους Προέδρους των Τοπ. Κοινοτήτων κ. Τσούνη, κ. Γερνά και κ. Ειρήνη Σβαρνία, τους προέδρους των Πολιτιστικών Συλλόγων κ Π. Σπυρέλη και την κ. Στ. Πρωτογερου, την πολιτευτή και Δημοτική Συμβουλο κ. Γεωργία Μπόκα, τον Δημ. Σύμβουλο κ. Κων. Παπαθανασίου, τον πρώην Δήμαρχο του πρώην Δ. Παρακαμπυλίων Λ. Παπαθανασίου, τον Διοικητή του Γεν. Νοσοκομείου Αγρινίου κ. Λ. Δημητρογιάννη, τον Διευθυντή του γυμνασίου Αγ. Βλασσίου κ. Νικολ. Βάρσο.Τελειώνοντας να πούμε ότι σε όλες τις οικογένειες η «Αποστολή» διένειμε 225 κιβώτια τροφίμων.  


Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον φακό της Άννας Μαρίας Σωτηροπούλου...











































Το Δ.Σ του συλλόγου Κυπαρίσσου με τον πρόεδρο των "φίλων της ιστορικής μνήμης της μάχης της Κορομηλιάς και του θεάτρου, κ.Πέτρο Σπυρέλη,και την πρόεδρο ,και ένα μέλος από τον σύλλογο Χούνης την κ Στέλλα Πρωτογέρου,και το κ.Αριστείδη Μπισδούνη αντίστοιχα..




Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων Αμπελίων και Ποταμούλας κ Γερνάς Κώστας,και Τσούνης Ηλίας αντίστοιχα.


























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου